Oranje Boek Training 'Hoe yoga eigenlijk werkt' - aan de hand van Over de werking van yoga (het 'Oranje Boek') van Geshe Michael Roach & Christie McNally

Yoga is veel meer dan de houdingen die we beoefenen. Ontdek hoe yoga eigenlijk werkt in deze mind blowing training.

Over zaden in de geest, hoe die daar komen en hoe die maken dat wij zien en ervaren wat wij ervaren, want zo binnen zo buiten - en dan alleen maar altijd!
Over bewustzijn, de adem, concentratie, chakra's, kanalen van licht, innerlijke winden, de ware oorzaak van ziekte, narigheid en ongeluk en over hoe yoga en meditatie deze oorzaak bij de wortel aanpakt en omkeert. Met deze cursus leer je een hele eenvoudige serie praktische stappen om zo de heilige tuin te verzorgen van je eigen geest. En om daarmee een toekomst te creëren vol gezondheid en geluk, in je en om je heen. Wat je in deze cursus leert, leer je nergens. Het zal je leven voor altijd ten goede veranderen - gegarandeerd.

Ontdek hoe je deze eeuwenoude yogi-kennis jou en iedereen waarvan je houdt een uitweg biedt uit alle mogelijke pijn 

Waarom zien mensen die toch naar hetzelfde kijken niet hetzelfde? Waarom ervaren mensen situaties zo verschillend? Waarom maakt de één zoveel ellende mee in zijn leven en fiets een ander ogenschijnlijk overal doorheen? Berust dat op toeval, op geluk hebben?

Ontdek in deze cursus hoe onze wereld werkelijk werkt en hoe achter alles echte rechtvaardigheid zit

Achter de schermen is er in ons hoofd iets interessants aan de gang! Iets dat zich onttrekt aan onze bewuste controle. De macht in ons hoofd achter de schermen wordt gevormd door miljoenen en miljoenen kleine zaadjes in onze geest. Deze zaden, die wij daar zelf zonder het te weten alsmaar planten, ontkiemen één voor één en bepalen zo hoe onze geest elementen organiseert tot een beeld, tot een ding, ja tot de werkelijkheid zoals wij die ervaren.

Deze zaden creëren alles wat je om je heen ziet. Geen zaad gaat ooit verloren: niets wat we ooit denken, zeggen of doen, verzuimt ooit zaad te maken. En die zaden liggen geduldig op hun beurt te wachten tot ze rijpen, jarenlang als het moet. Ze ‘vergeten’ nooit. Ze groeien: m.a.w. het resultaat van een zaad kan en zal vaak vele malen groter zijn dan het zaad zelf.

Het goede nieuws is: als we weten hoe deze zaden werken en hoe ze in onze geest terecht komen, dan kunnen we ze op een wijze manier gaan beheren!
Hoe? Dat leer je in deze cursus.


Leer hoe deze kennis toe te passen voor een gelukkig en gezond leven

Tuinieren: de zeer heilige tuin verzorgen van je eigen geest

  • We gaan leren hoe bij de oude, slechte zaden te komen (zaden die toekomstig lijden gaan bezorgen), die in het verleden per vergissing in onze geest zijn gezaaid.
  • We gaan leren hoe alle goede oude zaden (zaden die ons voorspoed gaan bezorgen) te versterken en te cultiveren
  • We gaan leren hoe ervoor te zorgen dat we alleen goede nieuwe zaden zaaien en nooit negatieve
  • We gaan leren hoe we nieuwe superzaden creëren
  • We gaan in detail te weten komen hoe zaden werken

M.a.w.: we gaan experts worden in het intelligent beheren van onze mentale zaden.
We gaan daardoor werkelijk op een nieuwe, frisse manier naar onze wereld leren kijken.
Als gevolg daarvan gaan we onze wereld stap voor stap mooier en mooier zien worden, volgens een ijzeren logica 🙂

 

Opbouw training
De theorie uit het Oranje Boek blijkt heel logisch en prachtig te verdelen in vier blokken van ieder vijf lessen. Tussen de blokken in zijn er pauzes van twee tot vier weken.
Blok 1, blok 2 en blok 4 is er één keer in de twee weken een online bijeenkomst van een uur. Tijdens blok 3 is er één keer in de week een bijeenkomst van een uur.

Hoe zien de vier blokken eruit?

Blok 1: Basis 
Introductie sadhana: yoga en meditatie
Introductie oefenblad
Thema: we begrijpen onze wereld verkeerd
Thema: hoe yoga werkt - zaden, geen beslissingen
Gemakkelijk goed zaad en hoe dit te planten
Start thema tuinieren/zaadbeheer: De krachtigste methodes om goede zaden te planten en slechte te vermijden: yama 1: ahimsa
Hoe oneindige hogere goede zaden te planten stap 1

Blok 2: Half gevorderden
  • Hoe oneindige hogere goede zaden te planten stap 2 en 3
  • drie yama's (soorten zelfbeheersing naar anderen toe)
  • de vier stappen om slecht zaad te vernietigen.
Blok 3: Gevorderden
De laatste en moeilijkste yama: aparigraha
De eerste 4 niyama's: zelfbeheersing naar jezelf toe
Gemakkelijk slecht zaad, gemakkelijke valkuil: boosheid beheersen

Blok 4: Meesterschap
1 De laatste niyama: ishvarapranidhana en 'perfecte meditatie'
2 mijlpalen fysiek
3 mijlpalen mentaal
4 mijlpalen om ons heen
5 afronding en evaluatie

Video's
Ik heb een ingesproken versie gemaakt van de Geef & Wegneem Meditatie (oefening in compassie en vriendelijkheid), daar krijg je de link van.
De yoga asana's spelen een belangrijke rol: zoals in het Oranje Boek staat: iedere dag kort (10-15 min), maar heel regelmatig oefenen. Je ontvangt daar video's voor.
(Als je al een eigen oefenprogramma doet, kun je dat prima blijven doen i.p.v. mijn video's. Dat is prima te combineren met de thema's waar we daarnaast mee in de praktijk aan de gang gaan.)

Bonus 
Nu is het zo dat de vier lesblokken inclusief pauzeweken een periode van veertig weken beslaan. Dat is even lang als een zwangerschap, hoe symbolisch 😉
Zoals je in het Oranje Boek kunt lezen, ontstaan tijdens de zwangerschap al de blokkades in onze kanalen, die de kiem vormen van onze 'persoonlijkheid' in dit leven en van de uitdagingen waar we ons in dit leven mee geconfronteerd zien.
Met deze persoonlijke training gaan we in evenveel weken de weg weer terug. Het is letterlijk een ont-wikkeling 🙂
De tijdens de zwangerschap en ook later nog ontstane knopen in onze energetische kanalen zullen door het innerlijke werk wat we gaan doen geleidelijk aan oplossen.

40 weken van 7 dagen
40 en 7. Dat zijn bijzondere getallen.
Zo zeggen ze bv dat veertig dagen lang een nieuwe gewoonte doorvoeren nodig is voor een diepgaande transformatie  en verankering van het nieuwe.
Ik moet dan ook altijd meteen aan de veertig dagen die Jezus doorbracht in de woestijn en daar verleid werd door van alles en nog wat ... maar hij liet zich niet door 'de illusies van de wereld' verleiden. Hij had de kracht en de intentie om blijvend onderscheid maken tussen het Enige Ware en de illusies van 'de wereld'. Schitterend!
Zeven is een getal dat in heel veel cycli terugkomt: een week heeft zeven dagen, een notenbalk heeft zeven tonen, een regenboog heeft zeven kleuren en er zijn natuurlijk ook zeven hoofdenergiecentra, chakra's, langs de wervelkolom.
In een flits, door die bijzondere combinatie van 40 en 7, ontstond toen het gave plan om met de yoga parallel aan de blokken een reis door de 7 chakra's te gaan maken. En dan met ieder chakra veertig dagen te werken - precies de periode die nodig is voor diepgaande transformatie. Hoe gaaf is dat..?! 🙂
Je zult per chakra's twee video's ontvangen met oefeningen die bij dat chakra horen.
We beginnen onderaan, bij 1ste chakra, en we werken dan zo langzaam naar het kruinchakra toe.
Wonderbaarlijk genoeg sluiten de consecutieve chakra's werkelijk prachtig aan bij de inhoud van de lessen:
Basis: loopt parallel aan chakra 1 en 2
Blok 2 (de yama's, vormen van zelfbeheersing naar anderen toe): loopt parallel aan chakra 3 (ik in de wereld) en 4 (hart, overgang naar de hogere chakra's)
Blok 3 (de niyama's, vormen van zelfbeheersing naar jezelf toe): chakra 5 (onthechting van de fysieke wereld en verbinding met het Ene veld)
Blok 4: Meesterschap: chakra 6 (derde oog) en 7 (verlichting)
Je zult werkelijk als een lichter persoon aan de andere kant van de training tevoorschijn komen.

Donatiebasis
Er is een richtlijn van € 7,50 per les. Dit is inclusief alle chakrayoga-video's en de compassie-meditatie video en incl btw.
Je kunt of per blok of in één keer betalen. Bij Betaling per blok komt er een toeslag bovenop i.v.m. extra administratie.

Blok 1 (als losse cursus)                   € 75

Ieder volgend blok:                           € 47,50 (incl. toeslag van € 2 per les)
In één keer:                                         € 150 (20 bijeenkomsten x € 7,50)
Vroegboek t/m di 5 mei:                  € 125

Je ontvangt voor de betaling een tikkie waarbij je zelf je bedrag kunt invullen.
Meer doneren mag en wie geen geld heeft mag gewoon gratis meedoen. 


Praktische info

Start: eind mei 2020
Aanmelden: via whats-app (06-30302345) of via info@yogamojo.nl. Je ontvangt een tikkie voor de betaling.