Meditatiecursus: start donderdag 7 februari om 19.30 uur

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die een oprecht verlangen heeft om met meditatie aan de slag te gaan. Dit betekent: bereid zijn dagelijks minstens één keer 15 minuten te oefenen. Want oefening baart kunst en zonder oefening geen vruchten.

Meditatie helpt je om door te dringen in diepere  lagen van je bewustzijn. Het spirituele pad is een moedig pad. Het vraagt moed om diepe overtuigingen over wie je bent in een nieuw, steeds helderder licht te zien. De weg kan hobbelig zijn en vraagt geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Maar de vruchten van regelmatige meditatiebeoefening zijn groot:

  • Minder getriggerd worden
  • Gelukkig zijn, zonder reden 🙂
  • Ervaren wie je ten diepste bent, voorbij de drukte van het hoofd en voorbij de emoties
  • Daardoor raak je minder snel en steeds korter uit balans
  • Een open, dankbaar, stralend hart, weerspiegeld in betere relaties met de mensen om je heen
  • Meditatie heeft een positief effect op hoe je de dingen beleeft
  • Verbeterde concentratie, resulterend in efficiënter handelen
  • Helderheid
  • Creativiteit
  • Leidt tot natuurlijke ontspanning
Net zoals dat wat yoga doet niet echt valt uit te leggen, maar pas al doende ervaren kan worden wat het voor je doet en voor je betekent, zo is dat ook met meditatie.
Eigenlijk zijn de asana's (de houdingen) die we in de yogales doen de eerste stap op weg naar meditatie. Ook tijdens de houdingen is het al goed mogelijk om diepere lagen van jezelf te ervaren, zoals de stilte, de vreugde en de vrede die diep van binnen altijd al aanwezig zijn.
Die diepere lagen zijn vaak lastig te ervaren zijn, omdat we zo sterk geïdentificeerd zijn met alles wat we denken en voelen. Meditatie leert ons daaruit los te weken. Je zult door gestage meditatiebeoefening die diepere lagen gaan ervaren en daarmee gaan ervaren wie of wat je werkelijk ten diepste bent, voorbij de gedachten, voorbij de emoties.
Het innerlijke pad is een prachtig pad. Het is de boeiendste reis die je kunt ondernemen, voorbij alles wat we ons voor kunnen stellen. Met de mooiste beloning. Tegelijkertijd vraagt het moed, doorzettingsvermogen, vertrouwen, liefde en geduld. (eigenschappen die je ook juist prima hiermee kan trainen).  Het is iets waar je klaar voor bent of niet (net zoals je wel of niet klaar bent voor een relatie, enz.). Daarom is het ook alleen geschikt voor bij wie dit alles resoneert.

Praktische informatie:

De cursus neemt je steeds dieper mee naar binnen. De meditatie bestaat uit vier fases.
Er zit een natuurlijk verloop in hoe je steeds dieper naar binnen dringt en hoe het accent van je identificatie verschuift van de identificatie met de mind naar realiseren Wat je altijd al Bent. Dat 'proces' heeft tijd nodig. Daarom zitten er steeds vier weken tussen de lessen, zodat je de tijd hebt om van conceptueel begrijpen naar ervaring en realisatie te gaan.
Als je regelmatig oefent, dan sluiten de lessen aan bij waar je op dat moment doorheen gaat. Op die manier heb je werkelijk iets aan de cursus. Als je niet het verlangen voelt om regelmatig - bij voorkeur dagelijks - in stilte te zitten, dan is deze cursus nu niet voor jou geschikt.

Bonus 1: je ontvangt van iedere les de opname van de meditatie, zodat je die thuis  kunt gebruiken - mocht je dat fijn vinden - om dieper en dieper te gaan. Ook vind ik het prima als je de les opneemt (bv met je mobiel), zodat je die thuis kunt terug luisteren.

Bonus 2: omdat je bij serieuze meditatie ook door een 'healing' fase heen zult gaan, waarin oude identificatie met verdriet en pijn los doorzien en los gelaten gaan worden, zal er een besloten Facebook groep komen, waarin de deelnemers hun ervaringen met elkaar kunnen delen. De kracht van delen is geweldig groot. Deelname hieraan is vrijblijvend en het is ook prima om alleen te lezen en niet te delen. Ik zal ook van deze groep deel uit maken en zo ook vragen en opmerkingen kunnen beantwoorden.

Duur cursus: vier lessen plus een terugkomles.
Inhoud: de cursus bestaat uit een praktisch informatiedeel, een uitgebreid oefendeel en een vraag- & antwoorddeel met ruimte voor de vragen waar je tegen aan loopt.
Data: 7 februari, 7 maart, 28 maart, 18 april en 13 juni (donderdag )
Lestijd: 19.30-21.00 uur
Kosten:   200,-.  Vroegboekkorting t/m zondag 27 jan: € 150,-
Aanmelden: per mail: info@yogamojo.nl  De aanmelding is definitief zodra daarnaast ook het cursusbedrag is betaald.