Kookworkshops

Koken en de relatie tussen voeding en gezondheid zijn altijd twee van mijn passies geweest. Beide zijn me met de paplepel ingegeven. Als kind al hielp ik mijn moeder, een gediplomeerde kookdocente, veel in de keuken.  Na mijn gymnasiumeindexamen heb ik in Parijs aan de Ecole Rue Monsieur alle ins-and-outs van de Franse keuken geleerd. Bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte heb ik later ayurvedisch leren koken. Veel heb ik geleerd in de praktijk in samenwerking met uitermate ervaren koks. Ik heb jarenlang in retraitecentrum 't Zonnehuis gekookt, en ook in de Babaji Ashram, beide in Loenen op de Veluwe, voor kleine en grote groepen.

Naast de yoga bied ik zo een aantal activiteiten aan vanuit de ayurveda, onder de noemer voorkomen en genieten is beter dan genezen.
Yoga en Ayurveda zijn zusterwetenschappen, als twee takken van dezelfde boom.

Koken volgens de ayurvedische principes helpt het lichaam een goede balans te krijgen of te behouden. Bij een ayurvedische maaltijd komen alle smaken (zout, zuur, zoet, bitter, wrang en scherp) aan bod. Het is holistische manier van koken waarbij alle smaken, kleuren en geuren zo geïntegreerd worden dat er een balancerende uitwerking op het lichaam en de gezondheid plaats vindt. Het resultaat is een heerlijke en kleurrijke, tongstrelende maaltijd, die de gebruiker vreugde, energie, gezondheid en een voldaan gevoel schenkt.

Dagworkshops 
Leer in een dagworkshop hoe je een heerlijke, kleurrijke, voedzame, vegetarische maaltijd kunt bereiden volgens de ayurvedische beginselen. Super leerzaam, horizon verbredend en gezellig.

 

Workshop Aanschuiftafel Vegetarisch koken (maximaal 6 personen)

Om je aan te melden kun je mailen naar info@yogamojo.nl, of een whats-appbericht sturen naar 06-30302345.
NB: Deze workshop is ook voor groepen als privé-workshop te boeken. Groepskorting in overleg.