Ayurvedisch koken

Naast de yoga bied ik een aantal activiteiten aan vanuit de ayurveda, onder de noemer voorkomen en genieten is beter dan genezen.
Yoga en Ayurveda zijn zusterwetenschappen, als twee takken van dezelfde boom.

Koken volgens de ayurvedische principes helpt het lichaam een goede balans te krijgen of te behouden. Bij een ayurvedische maaltijd komen alle smaken (zout, zuur, zoet, bitter, wrang en scherp) aan bod. Het is holistische manier van koken waarbij alle smaken, kleuren en geuren zo geïntegreerd worden dat er een balancerende uitwerking op het lichaam en de gezondheid plaats vindt. Het resultaat is een heerlijke en kleurrijke, tongstrelende maaltijd, die de gebruiker vreugde, energie, gezondheid en een voldaan gevoel schenkt.  

Achtergrond

Koken en de relatie tussen voeding en gezondheid zijn altijd twee van mijn passies geweest. Beide zijn me met de paplepel ingegeven. Als kind al hielp ik mijn moeder, een gediplomeerde kookdocente, veel in de keuken.  Na mijn gymnasiumeindexamen heb ik in Parijs aan de Ecole Rue Monsieur alle ins-and-outs van de Franse keuken geleerd. Bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte heb ik later ayurvedisch leren koken. Veel heb ik geleerd in de praktijk in samenwerking met uitermate ervaren koks. Sinds oktober 2015 kook ik in spiritueel centrum 't Zonnehuis in Loenen (Gld), voor kleine en grote groepen.

Catering

Een aantal jaren geleden is vanuit de verzoeken van meerdere kanten om voor speciale gelegenheden te cateren de cateringtak van Yoga Mojo ontstaan. Ik verzorg maaltijden op maat, in overleg met de klant. Van feestelijke meergangen-maaltijden (min. 15p) tot vegetarische buffetten voor 250p. Bedrijfslunches met soep, broodjes en salades, lunchpakketten voor bedrijfsuitjes, uitgebreide diners en borrels, voor kleine en grote groepen, voor bedrijven en particulieren. Glutenvrij, veganistisch, noem maar op: prima! Kant en klaar bij de klant bezorgd of vervaardigd op locatie, alles is mogelijk. Met één constante factor: ik werk uitsluitend met pure en verse (seizoens-)producten, bij voorkeur uit eigen streek en ik maak alles dagvers. Kwaliteit voor alles.

Dus mocht je een feest geven, of vanuit je werk op zoek zijn naar een cateringbedrijf dat zo heerlijk kookt dat niemand het vlees of de vis mist, bel of mail dan met 06-30302345 / info@yogamojo.nl

Kookworkshops 
Leer in een dagworkshop hoe je een heerlijke, kleurrijke, voedzame, vegetarische maaltijd kunt bereiden volgens de ayurvedische beginselen. Super leerzaam, horizon verbredend en gezellig.


Workshop Aanschuiftafel Vegetarisch koken (maximaal 6 personen)

Om je aan te melden kun je mailen naar info@yogamojo.nl, of een whats-appbericht sturen naar 06-30302345.
NB: Deze workshop is ook voor groepen als privé-workshop te boeken. Groepskorting in overleg.