Docent

Oprichtster van Yoga Mojo is Monique ten Brink (1965), een geboren docent die met groot enthousiasme haar lessen geeft. Na eerder werkzaam te zijn geweest als gids in Parijs, als cursusleidster bij een borstvoedingsorganisatie, als docent babymassage en als docent Frans en Nederlands in het voortgezet onderwijs richt ze in 2009 Yoga Mojo op.  Hier kan ze alles onderwijzen waar haar hart ligt: yoga en meditatie, ayurvedisch, vegetarisch koken en ayurvedische massage.

Nadat ze in 1988 tijdens haar eerste zwangerschap met zwangerschapsyoga in aanraking is gekomen, begint zij in 1998 na enkele jaren yogalessen te hebben gevolgd aan de vierjarige opleiding tot yogadocent bij de erkende Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Hier haalt ze in 2007 haar yogalesbevoegdheid, met als specialisaties yoga voor kinderen, jongeren, ouderen en mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Ook maakt ze hier kennis met de ayurveda:  ze leert er ayurvedisch koken en ayurvedische massages geven. Haar massagekennis diept ze later verder uit tijdens een opleiding tot ayurvedisch massagetherapeut bij Ayurvedic Healthcentre Jade in Utrecht. Daar leert ze een grote verscheidenheid aan therapeutische massages te geven, met speciale aan de persoon aangepaste warme oliën.

Als docent blijft ze zich bijscholen door het volgen van verdiepingsmodules  bij  Saswitha en andere yogaopleidingen. Daarnaast is ze leerling van meerdere spirituele leraren, waarvan Amma (Mata Amritanandamayi Devi) en Bentinho Massaro voor haar de belangrijkste zijn.